Zwemtochten

Zwemmen Langs Walcheren organiseert jaarlijks vier zeezwemtochten. In 2023 gaat het over de volgende tochten:

  • 2 augustus : Dishoek – Zoutelande (4.3 km) (reservedatum : 30 augustus)
  • 11 augustus : Westkapelle – Zoutelande (3.5 km) (let op dit is op vrijdag !)
  • 16 augustus : Vlissingen – Zoutelande (8 km)
  • 23 augustus : Vlissingse Zeezwemrace (+/- 1.852 km)

Informatie volgt via de website en onze Facebook pagina.

Inschrijven is mogelijk 14 dagen voorafgaand aan elke tocht vanaf 12 uur ’s middags.

Algemeen

Veel zwemmers zouden graag meedoen maar zien op tegen de afstand en de omstandigheden. Ze zijn onzeker en vragen zich af wat er voor nodig is om een zeezwemtocht van 4 km tot een goed einde te brengen. Bedenk dat de 4 km tochten met stroom mee worden gezwommen.
Wie zonder al te veel inspanning 2500 m (100 baantjes) in een zwembad aflegt in 1 uur of minder kan meedoen. Kies voor de eerste keer een tocht uit met rustig weer. U kunt een dag voor de tocht nog inschrijven.
Draag een neopreen zwempak. Dat houdt je warm en geeft een licht verhoogd drijfvermogen. Het hoofd geeft veel warmte af. Draag daarom een badmuts om het verlies van warmte te beperken.
Het is raadzaam met een zwemmer van gelijke sterkte af te spreken bij elkaar te blijven. Dat zwemt plezieriger. Houd altijd wat reservekrachten achter de hand, stroming kan tegenzitten of deining maakt het u moeilijk.
U kunt als proef aan buitentrainingen van ZLW deelnemen. Van mei tot oktober op zondagen vanaf het Badstrand te Vlissingen. Geen kosten en altijd wel een zwemmaatje.
Een ding is zeker: na een eerste geslaagde tocht bent u verkocht en verknocht aan het zeezwemmen.

Reglement

Om de zwemtochten veilig en eerlijk te laten verlopen hebben wij een aantal regels opgesteld. Lees alle regels na in het reglement.

Categorieën

Bij iedere zwemtocht zijn de zwemmers verdeeld onder een viertal categorieën, te weten dames senioren, heren senioren, dames junioren, heren junioren.
Junior is hij of zij die in 2022 niet ouder is dan 16 jaar.

Inschrijvingen

U kunt zich op deze website inschrijven via het inschrijfformulier. Het inschrijfgeld dient zo spoedig mogelijk bijgeschreven te zijn op de rekening van stichting Zwemmen langs Walcheren. Ons IBAN: NL46 RABO 0128 9614 06, en BIC: RABONL2U. Vermeld bij een de betaling uw naam in de betalingsomschrijving. Inschrijven is mogelijk tot 20:00 uur op de dag voorafgaand aan een tocht.

Na-inschrijven

Na-inschrijvingen zijn niet mogelijk.