Trainingen

Elke zondag kan er getraind worden samen met de zwemmers van Zwemmen Langs Walcheren.

Zomer :
Verzamelen & omkleden Badstrand Vlissingen 10:15 uur. Te water om 10:30 uur. Deelname en koffie na afloop gratis. Koek & cake zelf meenemen.

Meezwemmen is op eigen risico en verantwoording. Voor de veiligheid letten we op elkaar. Voor de start zorgt iedereen voor een buddy. Gebruik van een zwemboei is verplicht. Wetsuit etc. naar eigen inzicht. Blijf altijd binnen de rode boeienlijn.

Bij opkomend water (het wordt vloed) zwemmen we eerst richting Nollehoofd. Daarna met de stroom mee richting de Gevangentoren. Vervolgens tegen de stroom in om het paalhoofd heen (sterke stroming !) terug naar het badstrand.

Bij afgaand water (het wordt eb) zwemmen we eerst ondiep tegen de stroom in richting Gevangentoren. Daarna met de stroom mee richting Nollehoofd, tijdig richting strand zwemmen en afsluitend tegen de stroom in naar de finish op het badstrand.

Let op de volgende punten :
Je kunt niet over de paalhoofden heenzwemmen.
Paalhoofden zijn vaak aangegroeid met scherpe mosselen en schelpdieren. Slecht voor je pak en handen.
Bij het paalhoofd op het Nollehoofd staat veel stroming. Zorg dat je er niet voorbij zwemt dan kom je niet meer terug.
Bij de Gevangtoren op tijd naar de wal, als je voorbij de paalhoofden komt is het erg lastig om eruit te komen over de stenen.

Winter :

Start training 09:30 uur en/of 10:30 uur (afhankelijk van aantal deelnemers) Vrijburgbad Vlissingen. Toegang en koffie na afloop via strippenkaart.