Over ons

Beste zwemvrienden en -vriendinnen,

Ook deze zomer organiseert de stichting Zwemmen langs Walcheren (ZLW) zwemtochten langs de Walcherse kust. Dezelfde parkoersen onder altijd andere omstandigheden. Samen met de tochten van onze Bevelandse vrienden kunnen we met gepaste trots stellen dat Zeeland dé provincie is voor zeezwemmers uit Nederland, België en Duitsland. In 1996 is het begonnen. Kenden de eerste tochten zo’n 30 deelnemers, nu kunnen we ons verheugen in ongeveer 120 deelnemers per tocht. Groei dus, vooral de laatste jaren, en wij hopen dat deze groei doorzet. De zee is tenslotte groot genoeg.

In toenemende mate krijgen we dit jaar als organisatie te maken met aangescherpte veiligheidseisen van de vergunningverleners. Evenementen in ons land liggen steeds meer onder een vergrootglas. Om in te spelen op deze ontwikkelingen hebben we alvast een belangrijke veiligheidsmaatregel genomen. Met ingang van dit seizoen is het verplicht om bij alle ZLW tochten met een boeitje te zwemmen. Ervaringen in trainingen en wedstrijden in 2014 waren positief. Belangrijke gedachte daarbij is dat wanneer een boeitje als handicap wordt ervaren dit voor alle deelnemers gelijk is.

Meer deelnemers betekent meer werk en opschalen van de organisatie. ZLW heeft zich dit jaar versterkt met nieuwe bestuurders en adviseurs. Zij zetten hun zwemschouders er onder om ook dit seizoen weer tot een succes te maken. Deze vernieuwde website is daar een voorbeeld van.

Met uw deelname gaat u niet alleen de strijd aan met golven, stroming, kou en kwallen maar ook met de ongeneeslijke spierziekte ALS. Voor elke deelnemer draagt ZLW een bedrag af aan deze stichting.

Tot ziens op onze tochten,

Jan Willem Siewe
Voorzitter
+31 6 51 34 02 28

1 mei 2015