Over ons

Beste zoutwater zwemmers,

We staan aan het begin van een prachtig zwemjaar voor alle enthousiaste zeezwemmers. Vier uitdagende zwemtochten langs de Walcherse kust staan weer op het programma. Ook zijn wij verheugd dat aan “d’n overkant” voor de eerste maal de Zwarte polder zeezwemtocht georganiseerd gaat worden door een bekend gezicht bij onze tochten, Marco van der Meulen. Samen met Kattendijke-Wemeldinge van organisator Jan Boonman hebben we dan een serie van een zestal zeezwemtochten die Zeeland als dé zeezwemprovincie bij uitstek op de kaart zet!

De achterliggende jaren zien we een gestage toename van het aantal deelnemers bij onze zwemtochten.  Daarnaast zijn er in de wereld om ons heen allerlei veranderingen gaande die het stichtingsbestuur dwingen zaken te veranderen en verder te evolueren in onze organisatie. Een mooi voorbeeld daarvan is de elektronische tijdwaarneming waarmee we in 2017 zijn gestart. Inmiddels zijn we in 2018 verder gegaan met een door een medezwemmer en adviseur van de stichting in eigen beheer ontwikkeld systeem dat dit jaar in verbeterde versie weer wordt ingezet. Tijdens onze laatste tocht vorig jaar waren we hierdoor voor het eerst in staat om op dezelfde avond direct na de finish de uitslag online te publiceren.

Een andere ontwikkeling die veel organisaties hoofdbrekens kost is de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming. Uw bestuur heeft daar met de nodige zorgvuldigheid invulling aan gegeven.

Naast het organiseren van onze zeezwemtochten organiseert ZLW ook jaarlijks de Vlissingse Nieuwjaarsduik. Traditiegetrouw wordt op die nieuwjaarsdag de financiële bijdrage die wij als zeezwemmers bij elkaar gezwommen hebben voor onze goede doelen uitgereikt. Dit jaar was dit naast de stichting ALS Zeeland ook de stichting Jeugdfonds Sport en Cultuur Zeeland.

Tot ziens op onze tochten,

Jan Willem Siewe
Voorzitter
+31 6 51 34 02 28

1 mei 2019