Zwemboeien

De zwemboei wordt ook wel Safety Swim Device of vosje genoemd. Het is een met lucht gevulde boei die door middel van een kort stuk touw aan de zwemmer verbonden is. Het kan de zwemmer helpen om te blijven drijven bij vermoeidheid of kramp. Vooral bij hoge golven bied een zwemboei, eventueel in combinatie met een wetsuit, een groot drijfvermogen. Daarnaast is de zwemmer ook beter zichtbaar. Zonder zwemboei is allen het hoofd en soms een arm boven het water te zien terwijl de boei constant boven drijft. Daarnaast bieden sommige boeien ook een handig opberg vakje waar slippers, een handdoek of andere kleine voorwerpen in bewaard kunnen worden.
Voor alle zwemtochten van stichting Zwemmen Langs Walcheren is het gebruik van een zwemboei verplicht. De voornaamste reden hiervoor is de veiligheid van de zwemmers. Daarnaast speelt het feit dat vergunning verstrekkende gemeenten en andere overheidsinstellingen steeds meer eisen stellen aan onze evenementen ook een rol. Door de zwemboeien verplicht te stellen hoeven we minder begeleidende vaartuigen in te zetten waardoor we de kosten lager kunnen houden.
De meeste zwemmers die al tijdens de trainingen en voorgaande wedstrijden met een boeitje gezwommen hebben zijn positief. Een enkeling ervaart het boeitje als een nadeel, dit is dus nu voor iedere zwemmer gelijk.

Huren zwemboei – Stichting Zwemmen Langs Walcheren gaat dit jaar zwemboeien verhuren. Tijdens de zwemtochten kan voor €5,00 per tocht een zwemboei gehuurd worden (exclusief €35,00 waarborgsom).